Pe langa mancarea proaspat gatita imi plac foarte mult retetele care se fac in maxim 30 min-1 h si folosirea condimentelor in functie de tipul de mancare gatit. M-am gandit ca poate aceste informatii ar putea ajuta , asa ca mai jos am trecut cateva condimente pe care le utilizez destul de des si pentru care pot garanta succesul:)
- Busuiocul- se foloseste pentru condimentarea pestelui gras, carnea de pasare, friptura de miel, omleta, preparate din rosii, supe, salate si carnati; eu il mai amestec cu pastele dupa ce le-am strecurat si astfel au un gust placut cand pun deasupra si sosul;
- Cimbrul-se foloseste la friptura de porc, vitel, pasare si peste gras. Il mai folosesc la gatirea cartofilor si la umpluturile din carne.Ca sa fiu sincera pun cimbru aproape la orice:).
- Dafinul -este foarte aromat, asa ca se folosesc cate o frunzulita ( pentru o tigaie obisnuita) si se creste numarul in functie de cantitatea gatita.Se utilizeaza la tocane, sosuri, pateuri. Personal il folosesc la plachii de peste, sosuri de rosii in diferite forme.
- Oreganul-este un condiment pe care il folosesc in salate, condimentarea sosurilor pentru paste, pizza si la peste mai pun.
- Rozmarinul- il folosesc pentru pestele la gratar in folie, fpritura de porc, miel sau pui. Se foloseste in cantitati mai mici pentru ca are o aroma puternica, si prea mult poate strica un preparat delicios .
Spor la bucatarit!
Anqi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu